keskiviikkona, maaliskuuta 18, 2009

Watchmen-elokuvasta

Kävin sitten katsomassa Watchmen-elokuvan. Ei ole elokuva jokaisen makuun, 2 h 45min kestoltaan, mutta tällaiselle sarjis-fanille kerrassaan mainiota meininkiä. Olen Watchmen-sarjakuvan joskus 10 vuotta sitten lukenut (on mainio), ja pääkohdat oli muistissa. Mutta kyllä elokuva jaksoi pitää mielenkiintoa yllä eikä kelloa tarvinnut vilkuilla. Tarina sijoitttuu vaihtoehtoiseen Ameriikkaan vuonna 1985, ja ydinsodan uhka riippuu maailman yllä.

Kyseessä on oikeastaan rikosjännäri/toiminta/sci-fi -elokuva, ja elokuvan "supersankarit" ovat lähinnä viittaan ja lateksiin pukeutuneita rikollistenjahtaajia. Jos joku on miettinyt mistä Pixarin Ihmeperhe on saanut innoituksensa niin vastaus on tässä.

Enivei, ohjaaja Zach Snyder on kyllä "visuaalinen nero" kuten mainoksessa kehutaan. Kerrassaan upeaa jälkeä valkokankaalla. Näyttelijäsuoritukset kauttaaltaan mahtavia, kohtalaisen uusia naamoja palkattu tekemään työt. Greyn anatomian "unelmien poikaystävä Denny" on tässä elokuvassa aikamoinen roisto. Mahtava suoritus kaverilta. Rorschachchchchia (what ever) esittävä kaveri myös mieleenpainuva.

Ja itse tarina tavallisuudesta poikkeavaa loppuratkaisua myöten on kyllä mielenkiintoinen. Eli voi suositella, mutta ei ehkä treffielokuvaksi :)

Ei kommentteja: