perjantaina, tammikuuta 11, 2008

Mikä Windows-kone käynnistyy 30 sekunnissa?

Vastaus: MacBook Pro jossa on Parallels Windows. Nyt on kyllä pakko tilittää kateuden katkeraa kalkkia kun rakas vaimo sai työkoneeksi uuden alumiinikuorisen MacBook pro:n. 2 Ghz tuplaydin, 2 gigaa muistia, jne. tekniset speksit ovat kunnossa. Sitten on näitä hienouksia, kuten taustavalaistu näppäimistö joka reagoi automaattisesti huoneessa olevan valon määrään. Hohhoijjaa. Akku kestää nelisen tuntia helposti.

Itselläni siis spekseiltään kelpo kone myös, Acer Travelmate 8202, on tuplaydintä ja 2 gigaa muistia ja Radeon X1600 -näytönohjain. Tämä nyt on puolitoista vuotta vanha hankinta, ja alkaahan tässä eroja näkyä tuohon Maccipuoleen...

Otetaan nyt esimerkiksi vaikka tuo boottausaika. Tässä taannoin oltiin kotona ja olisi pitänyt joku asia tsekata sähköpostista ennen lähtöä johonkin. Olin juuri oman koneen sammuttanut ja kysyin onko vaimon kone vielä päällä. Ei ollut. Sanoin että no ei sitä tarvitse tämän takia käynnistää, ei tässä ehdi enää katsoa. Vaimo vain hymyili suloisesti ja napsautti maccinsa päälle.

Noin puoli minuuttia myöhemmin olikin jo sähköpostiohjelma auki. Siis kone buuttasi noin nopeasti. Tokihan se on ns. puhdas kone ja elinkaarensa alussa, mutta on tuo ero omaan koneeseen ihan kauhean suuri. Tässä sekuntikellon kanssa otin aikaa kauanko menee oman koneen buuttaukseen (käyttäjätunnusten kirjoittaminen poislukien). Kuuden ja puolen minuutin kohdalla, kun pelkkä taustakuva oli jaksanut ilmaantua näkyviin ja ei merkkiäkään mistään muusta, painoin virtanappia uudelleen. Vajaa viisi minuuttia myöhemmin sain jo sähköpostin auki. Jee. Tokihan välissä on AD-verkkoa ja F-securea, mutta silti ero kyseiseen macciin on tuskastuttavan suuri.

Aion jatkaa tämän Macciläisen ihmettelyä vielä jatkossakin... Aika mehevä tapaus langattomaan nettiyhteyteen liittyen sattui viikonloppuna. Mutta siitä lisää toiste.

Ei kommentteja: